lørdag den 3. maj 2014

Bålmad på seminardag

Idag på seminarindkaldet var temaet bålmad. Vi ved alle hvordan vi laver almindelig bålmad såsom snobrød osv. så der var idag lagt op til anderledes men stadig let tilgængelig bålmad, som vi kan bringe med ud i praksis og lave i fællesskab med vores brugere. 

Vi fik forskellige opgaver, nogle tændte op i bålet, nogle gik efter krydderurter ude i naturen, nogle lavede kartofler og fars, nogle bagede og tilsammen medbragte vi alle godt humør og smil :)

Her er billeder fra dagens projekt bålmad, som var meget hyggeligt og lærerigt :) En rigtig god dag.

Så skal der tændes op i bålet
Connie havde godt styr på det :) 

Der blev brugt avis og pap og småt træ til optænding

Forskellige redskaber og ingredienser til brug til bålmad

Et smil mens der laves dej

Dej som skal bages i en gryde over bål

Søren huggede brænde som skulle bruges
til ovnen, hvor der skulle kogereres suppe

Der blev anvendt en plade til bagning over bål

Banan klatkager og fynske fladbrød dej

Fladbrødene formes og lægges på

Bageprocessen igang

Der blev også lavet søde æbler, med chokolade, sukker og kanel

Her ligger de og bager sig bløde

Andre på holdet havde lavet lækre kartofler med kyllingefars

Et brød blev bagt i en gryde, med sand i bunden og et låg henover,
så den fungere som en ovn. Det smagte dejligt.

Der smages og hygges omkring bålet

En hyggelig dag i forårs sole

Brugbart litteratur - inspiration til udeliv 

1 kommentar: